Anti-herfstdip-tip

Anti-herfstdip-tip

24-10-2020 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: 3 minuten

Ergens realiseer ik me dat het een beetje fout is om deze anti-herfstdip-tip met je te delen. Maar hij is zo leuk! 🙈

Ieder jaar in oktober begint het gedonder. De dagen worden korter, er is weinig zon tijdens de dagelijkse wandeling. Dat het regent vind ik nog niet eens een enorm probleem. Wat ik wel een probleem vind, is dat de zon zich zo weinig laat zien. Daarom kijk ik in deze tijd het liefst een film vol zon.

Hey, zullen we er anders een raadspelletje van maken? Dat ik hints geef?

En jij moet raden. Niet stiekem eerst helemaal naar beneden scrollen he? 😉

Oké, hint nummer 1

Op deze locatie werden veel scènes geschoten.

Hint 2

De actrice die een van de hoofdrollen speelt is net zo oud als ik en zes centimeter kleiner dan ik. Ik ben geboren in 1985 en meet 1.65 meter.

Dit is een stukje van haar haar:

Hint 3

Deze actrice speelt er ook in mee.

Afbeelding via Vanity Fair.

Weet je het al? Nog een paar hints nodig?

Hint 4

Acteurs uit deze films deden ook mee:

Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest

Into the Woods

Harry Potter and the Deadly Hallows

Mars Attacks!

Love Actually

Heel toevallig zijn dit allemaal films die ik meerdere keren gezien heb. Om verschillende redenen.

Wist je dat ik gek ben op de filmmuziek van Hans Zimmer? (o.a. van Pirates of the Caribbean)

Wist je dat ik gek ben op Harry Potter? (zowel de boeken als de films)

Wist je dat ik groot fan ben van de componist Stephen Sondheim? (o.a. Into the Woods)

Wist je dat ik het vroegere werk van Tim Burton zeer kan waarderen? (o.a. van Mars Attacks)

En wist je dat ik ontzettend kan genieten van de fantastische Britse acteurs en Britse humor in Love Actually? (yeah: Rowan Atkinson, Emma Thompson, Alan Rickman, Bill Nighy, amongst others)

Hint 5

De ultieme anti-herfstdip-tip zit bomvol muziek. Maar van welke artiest? Hun naam stel je samen uit de volgende letters uit de eerste zin bij deze vijfde hint: letter 10 en letter 31. De streepjes tel ik mee, de spaties niet.

De ontknoping

Heb je het antwoord ontdekt? Dan zie je hieronder een still uit mijn ultieme favoriete anti-herfstdip film.

Via Filmtotaal.nl

Het is….

MAMMA MIA!

Heel raar eigenlijk. Want ik heb niks met ABBA. En het verhaaltje is best wel simpel. Maar er zitten zulke leuke mensen in (Meryl Streep, Julie Walters). Het water is zó mooi, net als de bossen op dat Griekse eiland. En het is romantisch. Ik houd wel van een beetje romantisch. Altijd als ik hem kijk word ik blij.

Dan hier de antwoorden op de vragen bij de hints.

Hint 1. Dit is het eiland Skopelos, in de Egeïsche Zee in Griekenland. Veel scènes uit de film werden hier gefilmd.

Hint 2. Dit is actrice Amanda Seyfried.

Hint 3. Jaaa! Meryl Streep, meester van transformaties. 💚

Hint 4.

Uit Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest: Stellan Skarsgård

Uit Into the Woods: Christine Baranski

Uit Harry Potter and the Deadly Hallows: Julie Walters

Uit Mars Attacks!: Pierce Brosnan

Uit Love Actually: Colin Firth

En hint 5 is natuurlijk ABBA.

Kijken dus! Nadat je hebt uitgevogeld wie de mol is (vanavond de ontknoping. Is het Nikkie of Jeroen?) en nadat je hebt genoten van de fenomenaal goede dansers in Strictly Come Dancing (op BBC1, een van de dingen waar ik elk najaar naar uitkijk).

Foto bovenaan deze blogpost via Unsplash.

Laura Schoenmakers