Leeslog #1

Leeslog #1

23-08-2019 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: 4 minuten

Welke boeken las ik deze week? Welke artikelen zijn me bijgebleven? En wat lees ik op dit moment? Je vindt het in mijn leeslog van week 34.

Dit bleef me bij

Geen verrassing, maar ik lees vrij veel. Ook voor mijn werk als SEO Copywriter. Niet alles blijft me bij, dan zou mijn hoofd snel helemaal vol zitten. 😱

Column Romana Vrede

Via LinkedIn kwam een XL column langs van actrice Romana Vrede. Het raakte me. En bleef me bij. Je leest hem op de website van Scenes.

Tips voor Shoreditch in Londen

Shoreditch, Londen. (Foto door Ambitious Creative Co. – Rick Barrett via Unsplash)G

Deze week schreef ik een SEO-tekst over vakanties in het Verenigd Koninkrijk. Londen (Londen! Zucht…) was een van de bestemmingen en ik wilde wel eens wat meer weten over Shoreditch, een wijk in de bruisende Britse hoofdstad. Dit ontdekte ik in de blog van Explorista Shoreditch tips: de 14 leukste dingen om te zien & doen in Oost-Londen.

Tikal in Guatemala

Gaaf toch? Ik houd van ruïnes. (Foto door Jimmy Baum via Unsplash)

Verder bleef me nog Tikal bij, de Mayastad bij Flores in Guatemala. Hier schreef ik een alinea over voor een SEO-tekst.

Oude beschavingen en ruïnes fascineren me al mijn hele leven. Ik weet nog dat ik vroeger als kind in de bossen bij Roermond een oud hek had ontdekt. We reden er vaak langs met de auto en ik had er echt een keer een verlaten kasteel gezien. Dacht ik. Later, in mijn volwassen leven, kon ik er nooit meer iets van terug vinden. Dus misschien was het mijn overactieve fantasie die geprikkeld was door alle Disney-kastelen…

In tegenstelling tot die ruïne bij Roermond bestaat Tikal wel. Het was een van de grootste steden van het Mayarijk in Guatemala. Als ik veel geld heb, wil ik zeker eens een reis maken langs de Mayaruïnes van Zuid-Amerika.

Het lijkt me fantastisch. Tot het zover is, schrijf ik er af en toe wat teksten over en droom ik weg terwijl ik over Zuid-Amerika lees.

Momenteel lees ik…

Helaas niet mijn bibliotheek! (Foto door Susan Yin via Unsplash)

Van de week stond ik weer eens in de bibliotheek. Nu is dat een van mijn favoriete plaatsen ter wereld, dus ik maak graag tijd vrij om tussen de boeken te snuffelen. Omdat ik net Homegoing van Yaa Gyasi uit had gelezen, was het tijd voor wat nieuws.

Op mijn lijstje stonden Stad van Meisjes van Elizabeth Gilbert, De verloren brief van Cristina Caboni en De acht bergen van Paolo Cognetti.

Met twee van die drie verliet ik de bieb. Helaas kon ik Stad van Meisjes niet vinden, maar in plaats daarvan nam ik een boek van Elif Shafak mee, dat zich afspeelt in het Istanbul van de 16e eeuw. Leek me ook wel wat. De titel De stad aan de rand van de hemel én het plaatje op het omslag prikkelden me gelijk. Toen bleek dat het een historisch verhaal was in Istanbul, was ik verkocht.

De boekenoogst van week 34. (Foto door mijzelf)

Ik zit een beetje in een Italiaanse periode. Boeken over Italië, blogs over Italië, eten uit Italië en veel SEO-teksten over Italiaanse vakantiebestemmingen. Vol energie begon ik dus in De verloren brief van Cristina Caboni.

Het gaat over een jonge vrouw die een oud, verwaarloosd boek cadeau krijgt van een boekhandelaar in Rome (Rome! Zucht…). Zij – Sofia Bauer – besluit het boek te restaureren en ontdekt er een brief van een dame uit Wenen. Gegrepen door het mysterie van deze vrouw, besluit Sofia uit te zoeken wie zij was. Dat spreekt mij – als echte bibliofiel – natuurlijk wel aan.

Rome! Rome! Zucht… (Foto door Griffin Wooldridge via Pexels)

Oja. Er is ook nog een romantisch verhaal, maar dat heeft op pagina 142 nog niet echt een richting gekregen. Ik vraag me wel af of dit boek niet een beetje chicklit is, maar het is wel goed gedocumenteerd en een ode aan boeken in het algemeen. En het speelt zich af in Italië. (Italië! Zucht…) Ik kan er volgende week vast meer over vertellen. 🙂

Laura Schoenmakers