Leeslog #2

Leeslog #2

01-09-2019 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: 3 minuten

De laatste week van augustus is voorbij gevlogen. Niet in het minst omdat ik met een holteontsteking opgezadeld werd en het bloedheet was buiten. Daarom las ik niet zo veel als ik graag had gewild. Hierbij de update van week 35.

Uitgelezen

Zoals ik vorige week al schreef, stond De verloren brief uitlezen op de planning voor deze week. Ondanks mijn hoofdpijn en gesnotter is dat zeker gelukt. Hoewel ik het met veel plezier gelezen heb, had het verhaal ook wel beter uitgewerkt kunnen worden. Je leest mijn uitgebreidere review van De verloren brief hier.

De verloren brief van Cristina Caboni
De verloren brief van Cristina Caboni.

Naar de Italiaanse Dolomieten

Met De acht bergen van Paolo Cognetti reis ik af naar de Italiaanse Dolomieten. Ik hoef nog maar één hoofdstuk en dan heb ik ook dit boek weer uit. Tot nu toe vind ik het een schitterend verhaal.

De acht bergen van Paolo Cognetti.

Het gaat over twee vrienden die elkaar door de jaren heen steeds weer tegenkomen in het Italiaanse bergdorpje Grana. Er gaan tientallen jaren en een half mensenleven overheen, maar de vriendschap tussen Bruno en Pietro blijft overeind. Ondanks, of misschien wel dankzij, de vele verschillen tussen de twee mannen.

Dit is het echte dorpje Grana. Geen idee of dit ook het dorp uit het boek is, maar ik had het me toch anders voorgesteld.

Een extra plus aan De acht bergen vind ik de omschrijvingen van de bergen en het berglandschap. Ik ben echt een sucker voor bergen. Daarom woon ik ook in Nederland. Nee, daar snap ik de logica ook niet van. Maar het is wel waar. Ik houd van bergen. Dus de omschrijvingen van de Dolomieten in dit boek vind ik fantastisch.

Berglandschap met wauw-effect. Ik zie Bruno en Pietro er al doorheen wandelen…
(Foto door Nicola Pavan via Unsplash)

De Chinese leeuw

Als kind woonde ik zo’n 6 jaar in Brunei Darussalam, het steenrijke oliestaatje op het eiland Borneo. Een van de meest indrukwekkende dingen die ik toen zag, was de Chinese leeuwendans.

De leeuwendans wordt elk jaar met Chinees nieuw jaar opgevoerd. Het is een spektakel vol lawaai, kleur en beweging. Een soort Lord of the Rings battle maar dan voordat er gave special effects voor film bestonden.

Zo ziet een Chinese leeuw eruit! (Foto via Pinterest.)

Het was de eerste show die ik in mijn hart sloot en waar ik alles van wilde volgen. Het getrommel op de drums deed m’n hart sneller slaan, de kostuums wilde ik het liefst zelf dragen en de dans deed ik thuis in de tuin na (gelukkig hadden we een grote tuin). Ik had zelfs mijn moeder zover gekregen dat ze een kostuum van een Chinese leeuw voor me had gemaakt. Ja, mijn liefde ging ver.

Omdat ik gewoon gefascineerd blijf door de Chinese leeuwendans, zoek ik er regelmatig plaatjes van. Op dit moment zoek ik bijvoorbeeld uit of ik artwork van een leeuw wil maken. En op jacht naar foto’s vond ik deze gave infographic over de Chinese leeuwendans. Zo leuk om er meer over te lezen!

https://blog.traveloka.com/en/article/all-you-need-to-know-about-the-chinese-lion-dance/

Van deze week bleef me niet zo veel bij helaas. Hopelijk komen er volgende week interessantere teksten op mijn pad. Of dat zo is lees je in mijn leesdagboek voor week 36.

Laura Schoenmakers