Mijn projecten

Leestijd: 2 minuten

Ik werk altijd aan verschillende projecten tegelijkertijd. Afwisselend en meeslepend wil ik leven. 😉 Op deze pagina houd ik bij waar ik op dit moment aan werk en waar je meer informatie kunt vinden. Sowieso mag je altijd even hallo zeggen via hallo [at] lauraschoenmakers.nl, ook als je een keer (virtueel) wilt koffiedrinken of wilt brainstormen.

Eerst even dit: nieuwsbrief

Ben je benieuwd naar de updates van de onderstaande projecten? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief:


[Schrijver] LauraSchoenmakers.nl

Het startpunt voor al mijn projecten en de plek waar je reis naar een wereld vol verbeelding het beste kan beginnen. Mijn non-fictie artikelen gaan o.a. over reizen, gedrag, communicatie, zelfontwikkeling, boeken, theater, beeldende kunst, schrijven en dieren.


[Theatermaker] Homemade Theaterproducties

Shakespeare zei al: All the World’s a Stage. Daar ben ik het helemaal mee eens. Onder de noemer Homemade Theaterproducties maak ik voorstellingen vanuit huiskamers, in slaapkamers, in tuinen, etcetera. Soms met anderen, soms alleen, maar altijd speelt de omgeving een net zo grote rol als de personages.

UPDATE JUNI 2021 – Ik studeer voor de opleiding Theatermaker bij Huis van Puck af met de voorstelling We Zien Elkaar. Een online stuk met amateurspelers gemaakt met en in Zoom. Uitvoering: 25 & 26 september 2021. Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte. 🙂


[Schrijver] Verhalenbundel

Ik verzamel en schrijf korte verhalen voor een verhalenbundel waarin ik de lezer graag meeneem op een reis vol verbeelding en vervreemding, waar magische dingen gewoon kunnen en dagelijkse dingen juist weer vreemd zijn.


[Schrijver] Lichtmagiër

In 2016 zat ik op een zeilboot in het midden van de Waddenzee en kreeg ik een idee voor een fantasyverhaal over een kaartenmaker die verborgen eilanden in kaart moest gaan brengen. Het zou een obsessie voor hem worden.

Dit eerste idee is op de tekentafel gesneuveld, maar ik heb de hoofdpersoon van toen, de kaartenmaker, opnieuw leven in willen blazen. Het project groeide uit zijn voegen, er kwam steeds meer bij en inmiddels is het een verhaal aan het worden over de Tarithï, een volk van magiërs dat leeft op het rotsachtige en onherbergzaam eiland Tarith, geliefd en gehaat vanwege hun magische krachten. Tussen januari en juni 2021 had ik hier 375 boekpagina’s voor geschreven.


[Ondernemer] Content & Stories

Content & Stories is mijn eenpersoonsbureau voor verhalende communicatie en samenhangende communicatieconcepten.

Neem een kijkje op de website van Content & Stories.


Geïnspireerd?

Ben je tijdens het lezen geïnspireerd geraakt door een van mijn projecten? Misschien heb je zelf ineens een idee gekregen of wil je aansluiten bij een van mijn projecten. Stuur dan gewoon een mailtje naar hallo [at] lauraschoenmakers.nl. Ik vind het tof om van je te horen!

Op de hoogte blijven van al mijn projecten en bezigheden kan trouwens door je te abonneren op mijn maandelijkse nieuwsbrief (zie bovenaan deze pagina) me te volgen op Twitter of te connecten via LinkedIn. De links vind je hieronder.

Laura Schoenmakers