Nieuw jaar met nieuwe uitdaging

Nieuw jaar met nieuwe uitdaging

16-01-2018 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: < 1 minuut

Een fris, nieuw jaar. Een jaar vol beloftes. En dat betekent ook weer een nieuwe uitdaging. Had ik mezelf vorig jaar de uitdaging gesteld om de wereld rond te lezen, dit jaar wil ik vooral beter leren schrijven. Onder andere door te lezen, maar vooral ook door te doen. Daarom zet ik mezelf een nieuwe uitdaging!

Groeien als schrijver door te lezen

Ik wil een betere schrijver worden. Dat betekent dat ik vooral ook veel blijf lezen, omdat ik inspiratie vind in verhalen en taal. In 2018 wil ik zowel Nederlandse als Engelse boeken blijven lezen.

Ik daag mezelf uit om boeken te lezen die juist over mensen of landen gaan waar ik niet zo veel mee heb. Die ik nog niet ken. Zo leer ik steeds een beetje bij.

Schrijven!

Je kunt alleen maar beter in iets worden als je het aandacht geeft. Als ik een betere schrijver wil worden zal ik dus ook meer moeten schrijven. Nu schrijf ik al zo’n beetje dagelijks SEO teksten, maar ik wil ook graag fictie schrijven. En ik denk niet dat er iemand naar me toe komt die tegen me zegt dat ik een boek moet schrijven. Dat zal ik toch echt zelf moeten doen.

En dus wil ik iedere week een verhaal of gedicht plaatsen op mijn blog. Dat is een fikse uitdaging, want ik heb vaak het gevoel dat ik inspiratie nodig heb om te kunnen schrijven. Die blokkade wil ik doorbreken en gewoon gaan schrijven. Soms zullen de verhalen daarom niet echt ergens over gaan. Het blijft een oefening. Wie weet wat of er ooit iets uit komt 😉

Laura Schoenmakers