Nu is het genoeg

Nu is het genoeg

19-02-2020 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: 2 minuten

Het is klaar. Ik heb er genoeg van. 88 kilo en een BMI van 32,3, daar ging ik wat aan doen. Tijd om af te vallen, hoera!

Ik was twaalf toen ik me voor het eerst realiseerde dat ik wat aan de zware kant was. Dat kwam vooral omdat ik wilde lijken op Mel B. van de Spice Girls. En dan met name die wespentaille, niet dat afro kapsel. Hoewel…

Ik wilde leuke kleren aan en merkte dat ik er vaak toch uitzag als een propje en niet als een slanke struik. Een slanke den zal ik nooit zijn, want ik ben maar 1 meter 65 lang. Maar een klein, slank struikje, dat moest toch kunnen?

Inmiddels is er ruim 20 jaar verstreken. Ik ben sinds 2013 afgevallen. Ongeveer 15 tot 20 kilo. Precies weet ik het niet, want we hadden geen weegschaal. Maar het was niet genoeg. Ik ben volgens de standaarden nog steeds obees. Bah, vies woord.

Dus ik heb in een impuls besloten om in 2020 het roer om te gooien. Drie keer in de week cardio, het liefst drie keer per week krachttraining en mijn voedingspatroon aanpassen. Ambitieus. Ik weet het. Maar ik doe het niet voor minder. Gezond zijn, fit zijn, lenig zijn. Leuke outfits dragen. Daar doe ik het voor.

Mijn streven is een BMI van 23. Dat heb ik als 63 kilo weeg. Even een snel rekensommetje: 88 – 63 = 25 kilo. Ik ben nog nooit 25 kilo afgevallen! Angst overvalt me. Gaat het me wel lukken? Dan houd ik mezelf voor: de vorige keer viel je 20 kilo af. 25 kilo is maar 5 kilootjes meer. Dat valt best mee. Als je het zo bekijkt…

Ik ga jullie meenemen op mijn afvalavonturen. Delen als het goed gaat, maar ook als het tegen zit. Want dit wordt zwaar, dat realiseer ik me maar al te goed.

Foto door i yunmai via Unsplash

Laura Schoenmakers