Over Laura

Leestijd: 3 minuten

Leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Op deze website schrijf ik over wat mij bezig houdt. Zie daarvoor ook de pagina Mijn Projecten.

Onder het motto Crafting words that enrich and creating stories that inspire wil ik jou inspireren.

Naast deze teksten schrijf ik marketingteksten als copywriter en help ik ondernemers om hun content vleugels te geven. Nieuwsgierig? Kijk dan ook eens op de website van Content & Stories.

Verhalenverteller

Zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door verhalen. Dat begon al voordat ik een pen vast kon houden.

Al jong kon ik mijn moeder precies uitleggen welk verhaal ik wilde vertellen. Zij schreef het dan voor mij op. Ik maakte vervolgens zelf de tekeningen. Als kind was ik echt compleet betoverd door Disneyfilms. Ik speelde alle verhalen tot in de details uit met knuffelbeesten en speelgoed (en met mijn Omi). Toen ik eenmaal kón schrijven, begon ik mijn verhalen ook op te schrijven. Hoeveel schriftjes ik wel niet vol heb gepend!

Verhalen creëren is dus echt een levenslange drive.

Het logo van Content & Stories

Ondernemer

In 2011 richtte ik mijn eerste eenvrouwsbedrijf op: Beeldkracht Ontwerp. Ik hield me bezig met grafisch ontwerp en webdesign. Gaandeweg ontdekte ik dat dit niet genoeg uitdaging opleverde (zie ook het stukje hieronder) en zocht ik iets anders.

Op advies schreef ik in 2014 Beeldkracht Ontwerp uit bij het Handelsregister. Om in 2018 opnieuw naar de Kamer van Koophandel te stappen voor Content & Stories, gewapend met frisse ideeën en nieuwe energie. Dus eigenlijk ben ik serial entrepreneur. 🙂

Ondernemend ben ik altijd geweest. Op mijn twintigste wist ik al dat ik ooit eigen baas wilde zijn. Het is een weg vol hobbels en kuilen, maar wel een waar ik elke dag weer enorm van geniet.

Brede interesse

Kennisspons. Dat woord omschrijft mij het beste. Als kind las ik graag encyclopedieën en woordenboeken. De serie Ooggetuigen-boeken uit de bibliotheek vonden een dankbaar plekje bij mij. Ik heb ik mij eerder voor langere tijd verdiept in een zeer breed en uiteenlopend spectrum aan onderwerpen, kennis en vaardigheden.

Ook heb ik met succes verschillende opleidingen gevolgd. Officieel mag ik zelfs de titel Master of Science en Bachelor of Communications voeren. Hokjesdenken is mij vreemd, ik ga iedere uitdaging met een open blik aan.

Vind je dit interessant? Lees dan ook mijn blog over Multipotentialites.


Theater maken

Naast schrijven ben ik al jong besmet geraakt met het theatervirus. Ik was gek op verkleden en scènes uit films naspelen. Wist ik veel dat je daar je beroep van kon maken…

Als negentienjarige heb ik zelfs maandenlang getwijfeld of ik niet toch naar de toneelschool moest – want als ik acteerde, toneelteksten schreef en theatervoorstellingen kon maken voelde ik me toch wel erg gelukkig.

Uiteindelijk duurde het nog eens elf jaar voordat ik me realiseerde dat ik linksom of rechtsom toch IETS met theater moest doen. Na lang zoeken, wikken en wegen besloot ik om de parttime opleiding tot Theaterregisseur voor het Amateurtheater bij Huis van Puck in Arnhem te volgen. Ik startte in 2018 en verwacht de opleiding in 2021 af te ronden.

Duik in mijn theateravonturen met deze artikelen op de pagina Theatermaker.

Vrije tijd

Ik ben getrouwd met Kris en woon samen met hem en onze hond Indy en katten Arwen, Cosmo en Sesam in een fijn jaren ’30 huis. In mijn vrije tijd sport ik graag, verslind ik boeken, zing ik, volg ik theaterlessen en organiseer ik wel eens wat. Kattengek. Dol op honden. Houd van goede IPA’s en Porters (met chocola of koffie!).

Mijn vrije tijd in het kort: festivalfijnproever, muziekfreak, theaterliefhebber, museumbezoeker.

Contact opnemen?

Zin om samen een project aan te pakken? Check de projectenpagina voor info over de projecten waar ik nu aan werk. En voor een professionele tekst die over de grenzen van vakgebieden heen kijkt, zit je bij mij goed. Mailen kan via hallo [at] lauraschoenmakers.nl.

Laura Schoenmakers