Over Laura

Leestijd: 4 minuten

Leuk dat je mijn website hebt gevonden! Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf en over mijn persoonlijke drie-eenheid vertellen, verbeelden en verhelderen.


Nooit meer iets missen? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief door je hier in te schrijven:


Wie is Laura?

Mijn naam is Laura Schoenmakers.

Ik hou van verhalen in woord, beeld en beweging, die ik zelf ook maak door te vertellen, verbeelden en te verhelderen. Dat doe ik voor ondernemers, particulieren en alle mensen die eens op een andere manier naar de wereld om hen heen willen kijken.

Ik pas niet in een hokje, je hoeft het niet eens te proberen.

Het enige dat je hoeft te doen is één zinnetje onthouden: Laura Schoenmakers vertelt, verbeeldt en verheldert.

Laura Schoenmakers vertelt, verbeeldt en verheldert

Vertellen

Een boodschap overbrengen, een idee voor het voetlicht krijgen, een verhaal overbrengen. Alledrie manieren om te vertellen.

Vertellen doe je met woorden, beelden en beweging. We kennen daarvoor de termen verbale communicatie en non-verbale communicatie, ook wel lichaamstaal. Als schrijver, ontwerper en theatermaker mix ik woorden, beelden en beweging door elkaar. Het belangrijkste is dat ze het idee en de visie ondersteunen en versterken.

Concrete voorbeelden van vertellen waar ik je mee kan helpen en inspireren:

 • zakelijke teksten
 • online & offline copywriting
 • WordPress websites
 • verhalen op maat
 • storytelling
 • gedichten
 • blogs
 • marketingcommunicatie
 • communicatieconcepten

Verhalen

Zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door verhalen. Dat begon al voordat ik een pen vast kon houden.

Al jong kon ik mijn moeder precies uitleggen welk verhaal ik wilde vertellen. Zij schreef het dan voor mij op. Ik maakte vervolgens zelf de tekeningen.

Als kind was ik echt compleet betoverd door Disneyfilms. Ik speelde alle verhalen tot in de details uit met knuffelbeesten en speelgoed (en met mijn Omi).

Toen ik eenmaal kón schrijven, begon ik mijn verhalen ook op te schrijven. Hoeveel schriftjes ik wel niet vol heb gepend! Af en toe duikt er weer eens een oud verhaal op, wie weet deel ik er binnenkort wel eentje.

Schrijven begon voor mij met lezen. Weten welke boeken ik lees? Je vindt de updates over lezen op deze pagina. Check dan ook mijn Goodreads profiel.


Verbeelden

De allereerste naam waarmee ik actief was op Twitter en Pinterest was Laura verbeeldt. Gekoppeld daaraan voerde ik een personal branding strategie ‘Eigenzinnige Verbeelding’. Maar zoals dat gaat met dit soort dingen raakte het in onbruik. Toch ben ik verbeelding altijd blijven koesteren. Mijn verbeeldingskracht voedt de drive om de plaatjes in mijn hoofd om te zetten in tastbare resultaten.

Concrete voorbeelden van verbeelden waarmee ik je kan helpen en inspireren:

 • theatervoorstellingen
 • verhalen
 • inspirerende zakelijke teksten (o.a. blogs)
 • toneelteksten
 • gedichten
 • illustraties
 • grafisch ontwerp
 • website ontwerp
 • spellen
Het logo van Content & Stories

Ondernemer

In 2011 richtte ik mijn eerste eenvrouwsbedrijf op: Beeldkracht Ontwerp. Ik hield me bezig met grafisch ontwerp en webdesign. Gaandeweg ontdekte ik dat dit niet genoeg uitdaging opleverde en zocht ik iets anders.

Op advies schreef ik in 2014 Beeldkracht Ontwerp uit bij het Handelsregister. Om in 2018 opnieuw naar de Kamer van Koophandel te stappen voor Content & Stories, gewapend met frisse ideeën en nieuwe energie. Dus eigenlijk ben ik serial entrepreneur. 🙂

Ondernemend ben ik altijd geweest. Op mijn twintigste wist ik al dat ik ooit eigen baas wilde zijn. Het is een weg vol hobbels en kuilen, maar wel een weg die leerzamer is dan ik ooit had gedacht.


Verhelderen

Koers kiezen, richting zoeken en dat op een passende manier met de wereld delen. Dat is wat ik versta onder verhelderen. Ik ben een denker en heb zicht op verbanden waar jij misschien een blinde vlek voor hebt.

Met verhelderen help ik je een richting te kiezen en daadwerkelijk de stappen te zetten om te komen waar jij wilt. Het tofste is: het zit allemaal al in je. Je hoeft er alleen maar voor open te staan.

Concrete voorbeelden van verhelderen waarmee ik je kan helpen en inspireren:

 • meedenken
 • ideeën genereren
 • communicatieconcepten
 • brainstormen
 • positionering en propositie
 • storytelling
 • sparren
 • coaching in marketing
 • trainingen
 • personal branding
 • redactie in beeld en woord
 • coaching in toneelspel
 • workshops
 • nieuwe creatieve bronnen aanboren


Multitalent & multipotentie

Ik ben een nieuwsgierige kennisspons. Alles kan ik leren, zolang ik maar weet waarom. Het liefst maak ik de wereld een stukje mooier en creatiever. Alle vaardigheden die nodig zijn om mijn ideeën over te brengen, maak ik me (relatief) makkelijk eigen.

Dat maakt me tot een multitalent. Mijn sterke punten kan ik op heel veel verschillende plekken inzetten. Creatief denken, analytisch reflecteren, tastbare dingen maken, de kern verhelderen – vaardigheden die voor een kunstzinnige zelfstandig ondernemer onmisbaar zijn.

Eerder heb ik mij voor langere tijd verdiept in een zeer breed en uiteenlopend spectrum aan onderwerpen, kennis en vaardigheden. Overeenkomsten? Ze waren altijd bedoeld om te vertellen, te verbeelden of te verhelderen.

Mijn diploma’s zijn daar een goed voorbeeld van. Officieel mag ik de titels Master of Science en Bachelor of Communications voeren. Binnen het vak communicatie komen vertellen, verbeelden en verhelderen overigens best duidelijk terug.

Hokjesdenken is mij vreemd, ik ga iedere uitdaging met een open blik aan. Voor mijn actuele c.v. verwijs ik je graag naar LinkedIn.

Vrije tijd

Ik ben getrouwd met Kris en woon samen met hem en onze hond Indy en katten Arwen, Cosmo en Sesam in een fijn jaren ’30 huis. In mijn vrije tijd sport ik graag (krachttraining, fitness en hardlopen), ga ik graag de natuur in (lopend of op de fiets), verslind ik boeken, zing ik, teken ik en organiseer ik wel eens wat cultureels. Kattengek. Dol op honden. Houd van goede IPA’s en Porters (met chocola of koffie!).


Contact opnemen?

Zin om samen een project aan te pakken? Behoefte aan een extra stel hersens om met je mee te denken? Of toe aan een frisse blik binnen je project? Mail dan naar hallo [at] lauraschoenmakers.nl.

Laura Schoenmakers