Over Laura

Het logo van Content & Stories

Leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Op deze website schrijf ik blogs, artikelen, columns, verhalen en recensies van boeken en theatervoorstellingen.

Naast deze teksten schrijf ik marketingteksten als freelance copywriter. Nieuwsgierig? Kijk dan ook eens op de website van Content & Stories.

Verhalenverteller

Zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door verhalen. Dat begon al voordat ik een pen vast kon houden. Al jong kon ik mijn moeder precies uitleggen welk verhaal ik wilde vertellen. Zij schreef het dan voor mij op. Ik maakte vervolgens zelf de tekeningen. Als kind was ik echt compleet betoverd door Disney. Ik speelde alle verhalen tot in de details uit met knuffelbeesten en speelgoed (en met mijn Omi). Toen ik eenmaal kon schrijven, begon ik mijn verhalen ook op te schrijven.

Brede interesse

Omslag van boek Ooggetuigen Mythologie

Kennisspons. Dat woord omschrijft mij het beste. Als kind las ik graag encyclopedieën en woordenboeken. Ook de serie Ooggetuigen-boeken uit de bibliotheek vonden een dankbaar plekje bij mij.

Zo heb ik mij eerder voor langere tijd verdiept in: animatiefilms, mandala’s, wilde dieren, fantasy, katten, hiërogliefen, honden, Star Wars, paarden, Vincent van Gogh, sprookjes, computergames, Wie is de Mol?, taal, romans schrijven, Doctor Who, grafisch ontwerp, reclames, musicals, acteren, liedjes schrijven, opera’s, runen,

David Tennant als Doctor Who

David Tennant is voor mij de allerbeste Doctor Who.

Shakespeare-toneelstukken, Griekse mythen, dinosaurussen, improvisatietheater, klassieke zang, Noorse mythologie, legpuzzels, striptekenen, logigrampuzzels, auto’s, theatraal jazzballet, choreograferen, Spice Girls, maritieme zoölogie (het onderwaterleven),

William Shakespeare

Shakespeare, een van mijn fascinaties.

streetdance, Body Combat, koorzang, kalligraferen, boeken, zangtechnieken, tekenen, fossielen, Midden-Aarde van Tolkien, pianospelen, bordspellen, Harry Potter, theaterkostuums, krachttraining, tijdschriften, Disneyfilms, veganistische lifestyle, Sherlock, 2D platform games, muziek componeren, Fjordenpaarden, paardrijdtechnieken, gedichten schrijven, paardengedrag, psychologie, filosofie, Monty Python, theatersport, toneelschrijven, beeldende kunst.

Nala en Simba uit The Lion King

The Lion King, ook een van mijn fascinaties.

Deze lijst is bij lange na niet compleet. In ruim 30 jaar verzamel je namelijk te veel interesses en hobby’s voor een lijst. Of ik met al deze dingen nu nog iets doe? Niet per se. Over het algemeen hop ik van de ene interesse naar de andere. En juist dat maakt het leuk. Lees ook mijn blog over Multipotentialites.

Theater maken

Naast schrijven ben ik al jong besmet geraakt met het theatervirus. Ik was gek op verkleden en scènes uit films naspelen. Wist ik veel dat je daar je beroep van kon maken…

Als negentienjarige heb ik zelfs maandenlang getwijfeld of ik niet toch naar de toneelschool moest – want als ik acteerde, toneelteksten schreef en theatervoorstellingen kon maken voelde ik me toch wel erg gelukkig.

Uiteindelijk duurde het nog eens elf jaar voordat ik me realiseerde dat ik linksom of rechtsom toch IETS met theater moest doen. Na lang zoeken, wikken en wegen besloot ik om de parttime opleiding tot Theaterregisseur voor het Amateurtheater bij Huis van Puck in Arnhem te volgen. Ik startte in 2018 en verwacht de opleiding in 2021 af te ronden.

Vrije tijd

Ik ben getrouwd met Kris en woon samen met hem en onze hond Indy en katten Arwen, Cosmo en Sesam in een fijn jaren ’30 huis. In mijn vrije tijd sport ik graag, verslind ik boeken, zing ik, volg ik theaterlessen en organiseer ik wel eens wat. Kattengek. Dol op honden. Houd van goede IPA’s en Porters (met chocola of koffie!).

In het kort: festivalfijnproever, muziekfreak, theaterliefhebber, museumbezoeker.

Laura Schoenmakers