Over Laura

Leestijd: 3 minuten

Leuk dat je mijn website hebt gevonden! Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf en mijn bonte verzameling interesses. Bij Mijn Projecten lees je meer over de dingen die ik als schrijver, creator, ondernemer en theatermaker doe.


Nooit meer een verhaal of update missen? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief door je hier in te schrijven:


Foto van Laura Schoenmakers

Verhalenmaker

Zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door verhalen. Dat begon al voordat ik een pen vast kon houden.

Al jong kon ik mijn moeder precies uitleggen welk verhaal ik wilde vertellen. Zij schreef het dan voor mij op. Ik maakte vervolgens zelf de tekeningen.

Als kind was ik echt compleet betoverd door Disneyfilms. Ik speelde alle verhalen tot in de details uit met knuffelbeesten en speelgoed (en met mijn Omi).

Toen ik eenmaal kón schrijven, begon ik mijn verhalen ook op te schrijven. Hoeveel schriftjes ik wel niet vol heb gepend! Af en toe duikt er weer eens een oud verhaal op, wie weet deel ik er binnenkort wel eentje.

Schrijven begon voor mij met lezen. Weten welke boeken ik lees? Je vindt de updates over lezen op deze pagina. Check dan ook mijn Goodreads profiel.


Theater maken

Al jong ben ik besmet geraakt met het theatervirus. Ik was gek op verkleden en scènes uit films naspelen. Wist ik veel dat je daar je beroep van kon maken…

Als negentienjarige heb ik zelfs maandenlang getwijfeld of ik niet toch naar de toneelschool moest – want als ik acteerde, toneelteksten schreef en theatervoorstellingen kon maken voelde ik me toch wel erg gelukkig.

Uiteindelijk duurde het nog eens elf jaar voordat ik me realiseerde dat ik linksom of rechtsom toch IETS met theater moest doen. Na lang zoeken, wikken en wegen besloot ik om de parttime opleiding tot Theaterregisseur voor het Amateurtheater bij Huis van Puck in Arnhem te volgen. Ik startte in 2018 en verwacht de opleiding in 2021 af te ronden.

Duik in mijn theateravonturen met deze artikelen op de pagina Theatermaker.


Het logo van Content & Stories

Ondernemer

In 2011 richtte ik mijn eerste eenvrouwsbedrijf op: Beeldkracht Ontwerp. Ik hield me bezig met grafisch ontwerp en webdesign. Gaandeweg ontdekte ik dat dit niet genoeg uitdaging opleverde (zie ook het stukje hieronder) en zocht ik iets anders.

Op advies schreef ik in 2014 Beeldkracht Ontwerp uit bij het Handelsregister. Om in 2018 opnieuw naar de Kamer van Koophandel te stappen voor Content & Stories, gewapend met frisse ideeën en nieuwe energie. Dus eigenlijk ben ik serial entrepreneur. 🙂

Ondernemend ben ik altijd geweest. Op mijn twintigste wist ik al dat ik ooit eigen baas wilde zijn. Het is een weg vol hobbels en kuilen, maar wel een weg die leerzamer is dan ik ooit had gedacht.


Brede interesse

Kennisspons. Dat woord omschrijft mij ook best wel goed. Als kind las ik graag encyclopedieën en woordenboeken. De serie Ooggetuigen-boeken uit de bibliotheek vonden een dankbaar plekje bij mij. Ik heb ik mij eerder voor langere tijd verdiept in een zeer breed en uiteenlopend spectrum aan onderwerpen, kennis en vaardigheden.

Ook heb ik met succes verschillende opleidingen gevolgd. Officieel mag ik de titels Master of Science en Bachelor of Communications voeren.

Hokjesdenken is mij vreemd, ik ga iedere uitdaging met een open blik aan.

Voor mijn actuele c.v. verwijs ik je graag naar LinkedIn.

Vind je dit interessant? Lees dan ook mijn blog over Multipotentialites.


Vrije tijd

Ik ben getrouwd met Kris en woon samen met hem en onze hond Indy en katten Arwen, Cosmo en Sesam in een fijn jaren ’30 huis. In mijn vrije tijd sport ik graag (krachttraining, fitness en hardlopen), verslind ik boeken, zing ik, teken ik en organiseer ik wel eens wat. Kattengek. Dol op honden. Houd van goede IPA’s en Porters (met chocola of koffie!).


Contact opnemen?

Zin om samen een project aan te pakken? Check de projectenpagina voor info over de projecten waar ik nu aan werk. En voor een creatief communicatieconcept gebaseerd op een verhaal, zit je bij mij ook goed. Mailen kan via hallo [at] lauraschoenmakers.nl.

Laura Schoenmakers