Reizen dichtbij huis

Reizen dichtbij huis

30-04-2020 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: 3 minuten

Nu vliegtuigmaatschappijen geliefde bestemmingen als Tenerife, Lombardije en Oostenrijk links laten liggen, hebben diehard reizigers eindelijk tijd om plekken dichtbij huis te verkennen. Bungelden steden en landen als Woonkameroen, Halsinkie en Berging aan Zee ook al jarenlang onderaan jouw bucket list? Dan is het nu eindelijk tijd om ze eens echt te bezoeken. Laat je verrassen door de lichtinval in Halsinkie, die volgens locals in de lente overweldigend is. Ga het avontuur aan in Berging aan Zee en relax in Serre Leone. Nieuwsgierig? Ik verzamelde deze must-see’s.

Bewonder het Lentelicht van Halsinkie

Halsinkie is echt zo’n plek waar je vaak alleen maar een tussenstop maakt. Reizigers zien niet meer dan Halsinkie International Airport voor ze doorreizen naar de All Inclusive resorts aan de zonnige kust. Zonde zeg ik. Halsinkie heeft namelijk genoeg te bieden voor een weekendje weg.

Een stedentrip is zó geboekt en je staat ook nog eens in minder dan drie uur op Halsinkiaanse bodem. Ideaal. De cultuur is in alles compleet het tegenovergestelde van Nederland. De straten zijn breed opgezet in een schaakbordpatroon, waar je de leukste winkels vindt. Shopaholics zullen vooral de ruime openingstijden fantastisch vinden. Neem dus voor de zekerheid een extra koffer mee.

Na het shoppen trek in een kop koffie? Strijk neer op het Liukashatult-plein. Zorg dat je hier aan het einde van de middag een terrasje pakt. Want terwijl je nipt van een lokaal likeurtje, zakt de zon en kleurt het plein en de witte kathedraal in een oranje-rode gloed. Hier geen Noorderlicht, maar het overweldigende Lentelicht. Een must-see volgens alle Halsinkiërs die ik gesproken heb.

Actief in Berging aan Zee

Is jouw ideale vakantie er een vol activiteit en sport? Zie je jezelf ook wel een beetje als waaghals? Boek dan gelijk een reis naar Berging aan Zee. De reis erheen is al een experience op zich.

Blootgesteld aan weer en wind volg je de coördinaten die je per GPS binnenkrijgt. Berging aan Zee is daarom ook populair voor een bedrijfsuiting of een dagje teambuilding. Nieuw in het aanbod bij Reizen Van Ver naar Dichtbij: teambuilding op afstand. Omdat samenwerken met 1,5 meter afstand tussen collega’s alle communicatie naar een nieuw niveau tilt. En dan hebben we het niet alleen over volume.

Eenmaal aangekomen in Berging aan Zee, wacht een luxe buitenaccommodatie. In een waterdichte tent tussen de duinen lees je bij het licht van je smartphone (als de batterij het heeft gehouden) het programma voor morgen door. In de ochtend ga je op zoek naar het al 30 jaar verloren gewaande petroleumgasstel van tante Erna en ‘s middags is het tijd voor oude-meuk-bingo. Een ding is zeker: deze vakantie in Berging aan Zee wordt er eentje om nooit meer te vergeten.

Relaxen in Serre Leone

Moe geworden van thuisisolatie en het hamsteren van toiletpapier en pasta? Dan is het tijd voor de ultieme relaxvakantie. Serre Leone is daarvoor echt de allerbeste plek. Stel je witte zandstranden voor, palmbomen die zachtjes wuiven in de wind en een strakblauwe lucht zonder wolkjes.

De Leonische Zee is turquoise-blauw en nodigt snorkelaars uit voor een ontdekkingstocht. Zet de duikbril dus op, trek de zwemvliezen aan en probeer een zeekievit te spotten tussen het grasgroene koraal. Wie weet zie je ook nog wel een zeldzame gestippelde Leonische dolfijn!

Natuurlijk ken je Serre Leone vooral van de Leonische keuken. De lokale gumbo met okra en gamba’s is een aanrader, net als op de barbecue gegrilde sardientjes. Beetje Leonisch zeezout erover, niets meer aan doen. Kies je voor een All Inclusive hotel in Serre Leone? Dan koken de chefs in het hotelrestaurant elke avond de sterren van de hemel voor je. Reken op zevengangendiners vol verse ingrediënten en kakelverse vis. Alvast eet smakelijk!

Cultuur snuiven in Woonkameroen

Tempels, kerken, moskeeën, ruïnes, museums, kastelen, paleizen, colloseums, amfitheaters, forums, agora’s, badhuizen en bioscopen. Woonkameroen verslaat cultuurpareltjes als Rome en Athene met gemak.

Dit land heeft van alle culturen ter wereld wel iets. Van Maya-bouwwerken in Belize tot de Islamitische pronkstukken van Abu Dhabi en van de schilderijen van Vincent van Gogh tot de salsahistorie van Colombia. Waarom nog ergens anders heen op vakantie als je Woonkameroen gezien hebt?

Cultuurliefhebbers voelen zich in Woonkameroen beslist thuis. Door zijn unieke plek in de wereld, centraal tussen alle culturen en landen in, is dit land een culturele cocktail geworden. Tel daarbij op dat Woonkameroen goed verzorgde wegen heeft, een viertal internationale vliegvelden en een gevarieerd landschap en je hebt dé ingrediënten voor de allerfijnste vakantie van je leven.

Boek een complete reis!

Geïnspireerd? Deze pareltjes liggen allemaal onder handbereik wanneer je een complete reis boekt bij Reizen Van Ver naar Dichtbij. Dé specialist in reizen om de hoek. Met een beetje verbeeldingskracht reis je verder dan je ooit had durven dromen. Gelijk boeken? Dan krijg je een gratis set mondkapjes met hippe grafische prints. Zolang de voorraad strekt.

Over de auteur

Laura Schoenmakers is virtueel wereldreiziger. Reisverslaggever en schrijver van promotionele teksten voor o.a. reisorganisaties.

Door de coronacrisis stond ze voor een uitdaging. “Ik vond het zó zonde dat ik niks meer kon met mijn kennis over die duizenden bestemmingen die ik virtueel voor TUI bezocht als SEO Copywriter. Gelukkig zijn er zelfs in de coronacrisis fantastische bestemmingen dichtbij huis te vinden. Kan ik er tóch nog over schrijven.”

Foto door Héctor Martínez via Unsplash

Laura Schoenmakers