Strijd

Strijd

16-02-2018 Uit Door Laura Schoenmakers
Leestijd: 2 minuten

Mallorca. Het staat voor m’n neus. Met daaronder een overzichtelijk lijstje wat je er kunt doen en beleven. En dat is verrassend weinig. Als je het mij vraagt dan, en dat doet toch niemand. Luieren op het strand en af en toe de zee in. Dat is toch geen vakantie? Nee, je moet toch in ieder geval wat aan sightseeing kunnen doen. Anders is het toch echt een verloren zaak. Ik maak me op voor de strijd. Hoe ga ik dit zo aanpakken dat de lezer er enthousiast van wordt?

Hier kun je zonnen, zwemmen in de zee en de plaatselijke keuken proeven. Eigenlijk zou ik al mijn SEO teksten zo kunnen beginnen. De woorden ‘zee’ en ‘plaatselijke keuken’ vervolgens vervangen door ‘Middellandse Zee’, ‘Atlantische Oceaan’, ‘Egeïsche Zee’ en ‘tapas’, ‘mezze’ of ‘pasta’. En klaar is Laura. Als het echt zo makkelijk zou zijn, was mijn werk veel minder een strijd.

Denk aan creativiteit! Hoe vaak ik dat al niet als feedback heb gekregen… Dan zul je het krijgen ook. Mijn volgende tekst richt ik lekker creatief in. Ik bedenk nieuwe woorden als ‘palmenstrandparadijs’ en ‘Balearenboulevard’. Ik ben echt een beetje boos. Dat leest zich terug, maar ik heb geen zin om het te veranderen. Want dat je hier op Mallorca echt geen ene reet kunt uitvoeren is echt niet mijn probleem.

Twee dagen later. De feedback is binnen. Bam! ‘Wat is een palmenstrandparadijs?’ Nou, dat kun je toch wel verzinnen? Ik probeer hier creatief te zijn en nieuwe woorden te bedenken. Die standaardoplossingen als ‘stralende strandvakantie’ komen me eigenlijk een beetje de strot uit. Maar nee hoor, nu ben ik weer te creatief! Het moet wel precies in het stramienetje passen hoor. En dan ook nog volgens de smaak van een ander. Waarom wilde ik ook alweer SEO teksten schrijven? Geestvermoordend saai is het. Eén grote vergissing!

Een zucht vanuit mijn tenen. Dan de tanden maar op elkaar. Ik moet eraan geloven. Aanpassen, toegeven, doen wat jij wil. Maar ooit komt er iemand op mijn pad die wél van mijn inventieve vondsten geniet. Tot die tijd moet ik klappen incasseren in deze neologismenstrijd. Maar ik zal opstaan! Samen met mijn woordenleger het strijdtoneel bestormen. Blijven proberen. Rome is ook niet in een dag gebouwd. En dat strandresort op Mallorca ook niet, trouwens.

Laura Schoenmakers